S korením okolo sveta


Poznávacia sada "S korením okolo sveta" si odniesla prvú cenu za najlepšiu novinku na svetovom bioveľtrhu BioFach 2012. V našom obchode Berkana.sk bude v ponuke od 16. 3. 2012.
Vydajte sa na cestu okolo sveta s 10timi novými zmesami korenia v dózičkách, škatuľkách a v poznávacej sade. Vône, farby a chute vábia do Afriky, Ameriky, Austrálie, predného orientu a mnohých oblastí Ázie a priam lákajú objavovať niečo nové. Prezradíme obľúbené lahôdky a kulinárska tajomstvo cudzích krajín a to bez balenia kufrov a kupovanie cestovných lístkov. Na cestu sa môžete vydať s praktickými dózičkami alebo tiež s korením v krabičke. A tak môže radosť opäť rásť!
Frankyho korenie na Barbecue
Grilovanie sa teší obľube po celom svete. Dobré jedlo a spoločnosť sú pritom rovnako dôležité, ako výzva dodať hovädziemu, bravčovému, jahňaciemu či kuraciemu mäsu úplne výnimočnú osobitú chuť. Paprika, cesnak, paradajky, korenie, chilli a kopa byliniek sa celkom iste postarajú o nezabudnuteľný chuťový zážitok. Možné použiť ako korenie, alebo ešte lepšie - zmiešať s olejom a vytvoriť tak skvelú marinádu.
Sedliacke korenie na zemiaky
Spôsobov prípravy zemiakov je naozaj veľa. Varené, pečené, šťouchané, ako zemiaková kaša alebo zemiakové knedlíky. Bez zemiakov si náš jedálny lístok nevieme predstaviť. O zmenu a šmrnc sa postará "Selské korenie na zemiaky" s petržlenom, saturejkou, rozmarínom, galganom, cibuľou a štipkou papriky. S okvetnými lístkami nechtíka a nevädze sa zlatisté hľuzy alebo zemiakové cesto stanú skutočnou pastvou pre oko.
Korenie na kura pani domácej
Nedeľný obed s pečeným kuriatkom je v mnohých rodinách tradíciou. Krídielká, prsíčka alebo stehienko? Aspoň v jednom sme všetci zajedno - musia byť pikantné a chrumkavé. Domáca pani pečie svoje operenca s paprikou, cesnakom a koriandrom. Citrónová tráva sa postará o svieži ráz. To by určite nadchlo aj toho najnáročnejšieho stravníka.
Lajosová gulášové korenie
K príprave tradičného guláša je potrebný dostatok cibule, mäso, trpezlivosť a odvážna ruka čo sa týka korenia.S Lajošovým gulášovým korením to bude hračka. Sladká a ostrá paprika, cesnak, kúsky cibule a rasca sa postarajú o výdatný temperament maďarského národného jedla. Kto chce tento pastiersky pokrm zjemniť, pridá do neho ocot a bobkový list.
Habešino korenie Berber
Okrem žeravého slnka sú aj pokrmy v Afrike väčšinou ohnivé a silne korenené. Etiópske korenie "Berber" je zmesou papriky, zázvoru, kardamónu, škorice, nového korenia, chilli a cesnaku. Obzvlášť hustým mäsovým a zeleninovým polievkam alebo strukovinovým pokrmom dodá "Habešino korenie Berber" výraznú arómu a charakteristickú ostrosť.
Tabouleh - korenie na šalát
Tabouleh - známy šalát s bulgurom, hrá v kuchyni prednej Ázie nezameniteľnú úlohu.Charakteristická je pre neho čerstvá mäta. Petržlen, paradajky, cibuľa a citrónová kôra dodávajú korenený ráz. Osviežujúca letná chuť prepožičia osobitný tón tiež kuskusu a rôznym šalátom. Vylepšite váš šalát Tabouleh pridaním čerstvých paradajok, citrónovej šťavy a olivového oleja.
Aladinovo korenie do kávy
To, že je možné ešte zlepšiť vybranú chuť kávy, sa vie v Oriente už dlho. V "Aladinovom korení do kávy" sa ukrýva kardamón, škorica, nové korenie a klinčeky, ktoré v horúcej káve rozvíja silné, mäkké a citrónovej arómy. Doplnené jemnou vanilkou a "Aladinove korenie do kávy" premení aj múčniky ako napr tiramisu, čokoládový mousse a sladké pečivo v čarovnej potešenie.
Šántina Tandoori Masala
V "ŠántinaTandoori Masala" je zachytený farebný život Indie. Zázvor, koriander, cejlonská škorica, muškátový kvet a klinček rozmiešajú ohňostroj chutí, kurkuma a paprika vykúzli v ostrej koreninovej zmesi sýto oranžovú farbu. Skvele sa hodí na grilovanie alebo na pokrmy pripravované v rúre či na panvici. Alebo úplne klasicky zmiešané s jogurtom ako marináda na neodolateľné Tandoori-kurča.
Korenie na ryžu majstra Wonga
V ryži sa ukrýva životná sila Ázie. "Korenie na ryžu majstra Wonga" zaujme svojou teplou exotickou chuťou a postará sa o napínavú zmenu ryžového pokrmu. Ak sa korenie podusí od začiatku spolu s ryžou, červená repa a kúsky mrkvy vykúzlia chutné farebné bodky. Škorica, zázvor a celá rasca urobia z bežnej prílohy k zelenine, mäsu a curry prekvapivý chuťový zážitok. Pre všetkých, ktorí holdujú dobrému jedlu a majú radi príjemne zahriate bruško.
Korenie na tofu pani Yoko
Tofu je zdravé a chutné, ale potrebuje korenený sprievod, aby sa uvoľnila jeho vlastné jemná chuť. Preto ho pani Yoko pripravuje s celou paletou rafinovaného korenia, medzi ktoré patrí koriander, kurkuma, citrónová tráva, zázvor, horčica, spolu s ďalšími bylinkami. Zmes sa výborne hodí na vyprážané tofu alebo zmiešaná s kokosovým mliekom, sójovou omáčkou a citrónovou šťavou ako marináda. Objavte spolu s "korením na tofu pani Yoko" rozmanitosť ázijskej kuchyne!
zdroj: www.sonnentor.cz