Azuki |
Fazuľa azuki je známa aj pod názvami aduki alebo adzuki. Pochádza
z východnej Ázie a Himalájí, teraz sa však najviac pestuje v Japonsku,
Číne a USA. V Japonsku je to najpopulárnejšia odroda a považujú ju
za „kráľovnú fazule“. Obsahuje vitamíny B1, B2 a B3, vápnik, horčík,
mangán, zinok, vlákninu a bielkoviny.
BIO Azuki 500g |
Vláknina pomáha organizmu pri vylučovaní a pri celkovej
detoxikácii. Vitamíny B dodávajú energiu a pomáhajú pri regenerácii
tkanív. Bielkoviny pomáhajú pri budovaní svalovej hmoty a udržujú dravú
pokožku. Zinok, vápnik a horčík napomáhajú imunitnému systému.
Kuskus s fazuľou azuki |
Vykúzliť z nej však môžete aj tradičnejšie recepty,
napríklad Krémovú polievku,
Klasickú fazuľovú
polievku alebo chutné hlavné jedlo Kuskus s azuki.
Azuki kúpite v každých zdravých potravinách ako Berkana.sk.
Azuki je použitá aj v relácii Hravo zdravo v recepte na tradičný japonský dezert Yokan.