ZDRAVÉ POTRAVINY: Cédrový olej - liečivá delikatesa zo Sibíru

Tento cédrový olej je vyrábaný z orieškov sibírskeho cédru (pinus sibirica) - bez chémie a konzervantov, a je plne stráviteľný.

Cédrový olej bol na východe vždy považovaný za pochutinu, a aj dnes si zachováva určitý predstih pred najlepšími druhmi provensálskeho oleja získaného z olív. Je ľahko stráviteľný, má vynikajúce liečivé a výživné (nutričné) vlastnosti a je veľmi bohatý na vitamíny a minerály. Olej vykazuje hepatoprotektívne, protivredové, antiseptické a antisklerotické účinky (gastritídy, erozívne zjazvujúce postihnutia žalúdka a dvanástorníka, cholecistitída, chronický zápal slinivky brušnej, bulbitída). Celkovo posilňuje organizmus, spolupôsobí pri odstraňovaní syndrómu chronickej únavy, zvyšuje duševnú a telesnú výkonnosť.

Liečba cédrovým olejom má vysoký terapeutický efekt. Ten se prejavuje predovšetkým u takých ochorení ako sú vredové choroby žalúdka a dvanástorníka, trofické vredy, laryngitída, tracheobronchitída a respiračné ochorenia (chrípka, nachladnutie), psoriaza (lupienka), neurodermatitída a iné kožné ochorenia, alergické excesy rôznej symptomatológie. Odporúča sa na pravidelné použitie pri liečbe chorôb zažívacieho traktu, pre zlepšenie činnosti a funkcie kardiovaskulárneho systému, na postupné vyrovnávanie tlaku krvi. Blahodárne pôsobí na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia ateriosklerózy a na úpravu metabolizmu organizmu (je vhodný pre diabetikov). Cédrový olej znižuje nebezpečie intoxikácie pri príjme chemických preparátov, uľahčuje hojenie rán a popálenín, používa sa pri poruchách endokrinného systému, ochoreniach ľadvín, neuralgiách, neuritídach, psychopatizáciách a zvýšenej citlivosti sympatického nervového systému. Schopnosť cédrového oleja regenerovať tkanivá umožňuje obnovenie funkcií prostaty, slizníc žalúdočného a črevného traktu, ústnej dutiny a kože... viac info + použitie »