Obsahuje:
- prírodné antibiotiká - polysacharidy Lentinan a Lecitin viažuce sa na bielkoviny, taktiež sa skladá z menších molekúl ako terpény a steroidy. Tieto látky majú antivírusový účinok, regulujú krvný tlak a zmenšujú obsah lipidov (tukov) v krvi. Tieto biologicky aktívne zložky môžu byť použité pri liečbe infekcií, nádchy alebo prechladnutí, cukrovke, srdcových ochorení, pečeňových ochorení
- ergosterol, ktorý sa vplyvom ultražiarenia premieňa na vitamín D, ktorý je nevyhnutný pre správnu funkciu organizmu
- z minerálov obsahuje hlavne kalcium, fosfor a železo
Každý, kto mal príležitosť užívať shiitake hubu môže potvrdiť jej silné antibiotické a imunostimulatívne vlastnosti. Keď vezmeme všetky tieto obohacujúce vplyvy na ľudský organizmus do úvahy, shiitake huba je špeciálne odporúčaná pre deti a pri prevencii rôznych chorôb.
V kontrolovanom experimente počas 10-tich rokov, pri ktorom skupina ľudí užívala shiitake hubu a polievky na dennej báze, bolo potvrdené, že v prípade každého člena tejto skupiny, poklesla hranica cholesterolu, zvýšila sa imunita a obsah cukru v krvi bol optimálne stabilizovaný. Shiitake produkty takisto pomáhajú predchádzať vzniku trombóz a rakoviny. Taktiež posilňujú imunitu a regulujú obsah uhľohydrátov v organizme, čo má vplyv na správnu mozgovú a nervovú činnosť.
link na produkty:
http://www.berkana.sk/vv.php?search_string=&id_vyrobca=77
Použitie: Dáme zovrieť 1 l vody. Na chvíľku ju preložíme mimo ohňa, rozmiešame celý obsah vrecúška a na veľmi miernom ohni za občasného premiešania varíme 10 min. Dobré sú aj s pridaním ovsených vločiek, nori vločiek a pod. Na tanieri môžeme zjemniť bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.
Objem polievok: 50 g (4 porcie)