Amasaké je bohatý krémový dezert bez pridaného cukru alebo umelých sladidiel. Vyrába sa podľa starovekej orientálnej receptúry varením celého zrna a pridaním kultúry koji. Výsledkom je výživný, ľahko stráviteľný a prirodzene sladký puding.
Je to v podstate jemne pomletá kašička z akejkoľvek obilniny, ktorá prešla procesom fermentácie, a v dôsledku toho je prirodzene sladkastá. Neobsahuje jednoduchý cukor, umelé prísady ani konzervačné látky a je ľahko stráviteľné. Vhodné aj ako strava pre našich najmenších.
Používa sa samostatne ako dezert alebo ako sladidlo do pudingov, kaší, koktejlov, koláčov, čajového pečiva, a pod. Konzumácia amasaké môže byť rôznorodá - môžeme ho ochutiť orieškami, kokosom, sušeným ovocím, zriediť a povariť s pudingom, zapiecť ako základnú surovinu nákypu alebo použiť ako sladké mlieko do kaše.
Kúpiť ho môžete aj tu:
http://www.berkana.sk/amasake-amazake-psenove-370-g-8.php
http://www.berkana.sk/amasake-amazake-ovsene-360-g-9.php
http://www.berkana.sk/amasake-amazake-ryzove-380-g-10.php