Slnečné školenie v závode Sonnentor



Milí priatelia,

máme za sebou úžasné školenie v ešte úžasnejšej spoločnosti Sonnentor, Slnečná brána. Naši zákazníci poznajú niektoré produkty Sonnentor z nášho e-shopu.


Na začiatok nás uchvátila slnkom zaliata romantická krajinka, ktorú zdobia rozsiahle vinice. V Čejkoviciach na kopci nad zámkom, v starých maštaliach, nás privítali zamestnanci Slnečnej brány. Príjemné posedenie pri raňajkách a úžasných voňavých čajoch, kávičke a koláčikoch pozostávalo z privítania a predstavenia. Sonnentor vznikol v Rakúsku a postupne, počas 20-tich rokov, sa rozšíril takmer do celého sveta. Okrem čajíkov v sáčkoch obyčajných, dvojkomorových a pyramídových, sa zameriava na koreniny, koreninové zmesi a iné dobroty.

Po krátkom intre sme sa navliekli do bielych plášťov so sieťkou na hlave, aby sme nekontaminovali bylinky a sušené plodiny. Videli sme sklady, ktoré nádherne prevoňali nás aj naše oblečenie. Všetky bylinky a suroviny sú získavané od sedliakov, prevažne z Českej republiky. Každý dodávateľ je starostlivo vyberaný, posudovaný a dlhoročná spolupráca vytvára pevné, priam rodinné puto. Preto zamestnanci Slnečnej brány presne vedia, ktoré lupene sú od pani Kubišovej, ktorá mäta od pána Nováka a pod*.

*Všetci ľudia - sediaci, zobrazení na propagačných materiáloch a prebaloch od Slnečnej brány sú skutoční dodávatelia, ktorí spolupracujú a dodávajú byliny, kvety a ovocie.

Ďalej sme sa vydali na prieskum časti, kde sa bylinky po dôkladnom pretriedení a pretestovaní v laboratóriu pripravujú na ďalšie spracovanie. Sekajú sa na rôzne veľkosti, podľa toho, či patria do sypaného, alebo porciovaného balenia. Dôležité je spomenúť fakt, že Sonnentor neodlišuje viacero kvalitatívnych hladín, všetky suroviny sú v jednej, tej najlepšej kvalite, či patria do porciovaného, alebo sypaného balíčka.

Po roztriedení a namiešaní byliniek, ovocia a kvetov sa prechádza do ďalšej haly, kde sa skladujú obaly a nádherné motívy, ktoré grafici a výtvarníci firmy vytvárajú pre potešenie zákazníkov. Pod týmto skladom, v ideálnych teplotných podmienkach stroje za asistencie príjemných tetičiek robia jednoduché, dvojkomorové a pyramídové vrecúška*.

*Pyramídové vrecúško od spoločnosti Sonnentor je ekologické, vyrobené z kukuričného škrobu a dokonca sa vám nič nestane, ak ho celé prehltnete!


Veľmi dôležité je spomenúť, že Sonnentor nerobí rozdiel v kvalite, ani čo sa týka jednotlivých trhov a krajín. Preto často dostanete slovenskú škatuľku a v nej jednotlivé čajíky v nemeckých, alebo anglických balíčkoch. Máte istotu, že nedostávate, ako sa často stáva v iných firmách, "kvalitu určenú pre Slovensko", a pod.



Po exkurzii nás čakala ochutnávka noviniek z čajov, korenín, keksov a ovocných koncentrátov. Čo najviac z týchto noviniek sa posnažíme ponúknuť aj našim zákazníkom, vám. Medzi najzaujímavejšie novinky patria pre zamilovaných, lipový med a pomarančová pomazánka so zázvorom, Raráškove keksy, ovocné koncentráty - vhodné ako ľadové nápoje, alebo naopak, ako varené na zohriatie. Ďalej môžete očakávať novinku v podobe novej rady korenených zmesí, ktoré nás prevedú po rôznych kútoch sveta a osviežia náš pestrý jedálniček.


Čo viac vás vie najviac nadchnúť? Predsa stretnutie s ešte väčším nadšencom, ako ste vy! Energia, ktorá vyžarovala nielen z areálu Slnečnej brány, ale z ľudí, produktov a ich neuveriteľný zápal a nadšenie nás dobili neuveriteľnou energiou do ďalšieho pokračovania v šírení ekologických myšlienok a presadzovaní zdravého životného štýlu a stravovania.

Dúfam, že sme vám týmto príspevkom aspoň z časti priblížili, aká úžasná firma Sonnentor je. Teraz aj ja sama, pri každom lúhovaní drobného sáčika s čajom, budem myslieť na obrovskú vôľu, prácu a odhodlanie, ktoré stoja za tou úžasnou vôňou a chuťou.

Ak máte nejaké otázky ohľadom značky Sonnentor a jej produktov, prípadne máte záujem o produkt, ktorý nemáme v ponuke, kontaktujte ma mailom na info@berkana.sk.

Veronika
Berkana.sk