ZDRAVÉ POTRAVINY: Zmesy na pečenie chleba

Predstavujeme Vám kvalitné zmesy na pečenie chleba - zn. Küchenmeister z Nemecka, ktoré sa vyznačujú predovšetkým jednoduchou prípravou. Stačí vsypať zmes do nádoby v pekárničke na pečenie, pridať vodu podľa návodu, zvoliť program a hotovo. Z 500 g zmesi pripravíte vo Vašej kuchyni chutný 750g chlebík.

link na produkty:
http://www.berkana.sk/podskupina/chlebove-zmesi-35.php

ZDRAVÉ POTRAVINY: Polievky s hubou SHIITAKE

Shiitake huba má ázijský pôvod, presnejšie pochádza z Číny a Japonska, kde bola a je používaná predovšetkým ako potravina. Vďaka jej vlastnostiam, dopyt po tejto hube na svetovom potravinárskom trhu neustále rastie.

Obsahuje:
  • prírodné antibiotiká - polysacharidy Lentinan a Lecitin viažuce sa na bielkoviny, taktiež sa skladá z menších molekúl ako terpény a steroidy. Tieto látky majú antivírusový účinok, regulujú krvný tlak a zmenšujú obsah lipidov (tukov) v krvi. Tieto biologicky aktívne zložky môžu byť použité pri liečbe infekcií, nádchy alebo prechladnutí, cukrovke, srdcových ochorení, pečeňových ochorení
  • ergosterol, ktorý sa vplyvom ultražiarenia premieňa na vitamín D, ktorý je nevyhnutný pre správnu funkciu organizmu
  • z minerálov obsahuje hlavne kalcium, fosfor a železo

Každý, kto mal príležitosť užívať shiitake hubu môže potvrdiť jej silné antibiotické a imunostimulatívne vlastnosti. Keď vezmeme všetky tieto obohacujúce vplyvy na ľudský organizmus do úvahy, shiitake huba je špeciálne odporúčaná pre deti a pri prevencii rôznych chorôb.

V kontrolovanom experimente počas 10-tich rokov, pri ktorom skupina ľudí užívala shiitake hubu a polievky na dennej báze, bolo potvrdené, že v prípade každého člena tejto skupiny, poklesla hranica cholesterolu, zvýšila sa imunita a obsah cukru v krvi bol optimálne stabilizovaný. Shiitake produkty takisto pomáhajú predchádzať vzniku trombóz a rakoviny. Taktiež posilňujú imunitu a regulujú obsah uhľohydrátov v organizme, čo má vplyv na správnu mozgovú a nervovú činnosť.

link na produkty:
http://www.berkana.sk/vv.php?search_string=&id_vyrobca=77

Použitie: Dáme zovrieť 1 l vody. Na chvíľku ju preložíme mimo ohňa, rozmiešame celý obsah vrecúška a na veľmi miernom ohni za občasného premiešania varíme 10 min. Dobré sú aj s pridaním ovsených vločiek, nori vločiek a pod. Na tanieri môžeme zjemniť bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.

Objem polievok: 50 g (4 porcie)

BIOPOTRAVINY: BIO INTENSIVE zelený a biely čaj

Čistý čaj BIO INTENSIVE je novinkou na stredoeurópskom trhu. Jedná sa o čaj (s vitamínom C) pripravený z čajových lístkov, ktoré sú zmiešané s vriacou filtrovanou vodou, ktorá je svojou kvalitou podobná tej pramenistej. Na rozdiel od ostatných ľadových čajov na trhu, BIO INTENSIVE neobsahuje žiadne cukry, žiadne sladidlá ani umelé konzervanty ... len priamo varený čaj z čajových lístkov a vody. BIO INTENSIVE vám umožňuje vychutnať si čistý čaj v BIO kvalite, ktorý je vždy pripravený vás osviežiť a povzbudiť nielen v aute, na cestách, ale aj v kancelárii alebo doma v obývačke. A navyše v praktickom balení.

Zloženie: pramenitá voda, bio zelený/biely čaj, vitamín C

Objem: 500 ml

linky:
http://www.berkana.sk/bio-intensive-zeleny-caj-500-ml-721.php